Home Vesti Zasmejavao nas je redovno, njegove replike svi citiramo, a malo ko zna...

Zasmejavao nas je redovno, njegove replike svi citiramo, a malo ko zna kako je legendarni Čkalja zaradio čuveni nadimak

2131
0

Jedan od omiljenih glumaca svih generacija, Miodrag Petrović, kroz celu karijeru nosio je nadimak Čkalja, ali da li znate kako ga je dobio?

Ono što su u “Otpisanima” bili Prle i Tihi, a na zapadu Stanlio i Olio, to su u svetu komedije na našim prostorima bili Mija i Čkalja.

Među najpopularnijim glumcima bivše Jugoslavije bio je Miodrag Petrović, Kruševljanin rođen – gle čuda – na Međunarodni dan šale, 1. aprila 1924. godine.

(VIDEO) Bek, odličan vezni igrač, a može da igra i u navali: Kako je legendarni Čkalja predvideo propast srpskog fudbala

Iako je mnogima prva asocijacija na Čkalju, neka od njegovih brojnih filmskih replika – tokom celog života pratilo ga je nešto zbog čega je i dobio ovaj nadimak.


Od malih nogu Miodrag je bio “suvonjav i štrkljast”, a u njegovom rodnom Kruševcu takvi ljudi su opisivani kao “čkaljavi”.

Tako je i slavni glumac postao i ostao – Čkalja!

(Youtube, youtube printscreen)

PRETHODNA VESTPriča o dolasku na svet male Anastasije: Sanji porođaj krenuo usred saobraćajne gužve, hitno intervenisao policajac
NAREDNA VESTMogao je da bude don Vito Korleone, reklamirao vinjak, robijao u Zabeli, a živeo od siće koju je zaradio na estradi