Verovatno vam se nekada desilo da kafu koji ste skuvali niste do kraja popili
Kada se vratite svom ritualu ispijanja kafe, onda više niste sigurni da li je dobra.
Kafa s mlekom
Ako je dobro zatvoreno i nalazi se u frižideru, mleko može da bude dobro i sedam dana nakon otvaranja.
Ovako se pravilno kuva domaća kafa: Probajte na stari način – bolju sigurno niste pili
Ako ga ostavite u kafi više od nekoliko sati, skuvajte sebi drugu kafu.
Ukus kafe
Skuvana kafa može da promeni ukus već posle 30 minuta, a nakon toga imate otprilike četiri sata pre nego što se ulja iz kafe pokvare, što rezultuje lošijim ukusom.
Dakle, najbolje je da je popijete u roku od pola sata.
Šta kada odstoji
Crna kafa je i tada sigurna za piće, iako verovatno neće imati jednako dobar ukus kao kad je tek skuhana.
Ukoliko se ipak odlučite da popijete odstajalu kafu, prethodno je zagrejte u mikrotalasnoj pećnici, jer ona u velikoj meri ubija bakterije koje se u međuvremenu nakupe.
(Pixabay)