Home Vesti Naterajte sebe da se pokrenete: Ovo su saveti kako da se izbavite...

Naterajte sebe da se pokrenete: Ovo su saveti kako da se izbavite iz jutarnje depresije

1773
0

Mnoge jednostavne stvari mogu biti veliki korak za vas ukoliko se borite sa depresijom

Depresija je ozbiljan zdravsteni problem i jako je teško raditi svakodnevne poslove kada vas ona obuzme.

Bez obzira na lekove, nekad je čak i jutarnje ustajanje iz kreveta mučno, a stranica Healthline prenosi nekoliko načina borbe s ovim problemom.

Depresija je ozbiljan zdravsteni problem i jako je teško raditi svakodnevne poslove kada vas ona obuzme.

Ako ujutru ne možete da naterate sebe da ustanete, probajte prvo da sednete.

Mnogo vitamina, sjajan ukus, a topi kilograme: Ovo je čudotvoran napitak za mršavljenje

Iz ležećeg položaja pređite u sedeći i ostanite tako nekoliko minuta, te zatim ustanite.

Kada sedite ili ležite, razmišljajte o hrani i kafi. Do njih možete doći jedino ako ustanete, a to može biti odlična motivacija za pomeranje.

Ukoliko patite od nedostatka apetita, fokusirajte se na činjenicu da ćete biti dosta raspoloženiji ako pojedete bilo šta- čak i kriška hleba može da pomogne.

Uključite alarm na telefonu i ostavite ga daleko od kreveta. Ovo će vas naterati da ustanete i ugasite ga. Zatim, nastavite da hodate i spremate se za obaveze koje imate taj dan.

Rasporedite dnevne obaveze i napravite jutarnju rutinu i pridržavajte se toga svaki dan. Ovo će vas naterati da brže ustanete i završavate obaveze na vreme.

Ukoliko se ne osećate dovoljno jakim da sve ovo probate sami, obratite se nekome za pomoć. Pokušajte da porazgovate sa roditeljima, partnerom ili osobom s kojom živite. Nađite nekoga ko će s vama popiti kafu ili popričati pre nego što odete na posao.

(Pixabay)

PRETHODNA VEST(VIDEO) Procurio Miloševićev intervju o Bljesku i Oluji: Zalagao sam se da se brani Krajina, ali ne i za to da šaljem decu da ginu
NAREDNA VEST(FOTO) Anđelkina kapija: Zahvaljujući seriji Ranjeni orao i Slobodi Mićalović mesto u trebinjskom Starom gradu postalo nezaobilazno za turiste