Home Vesti Odlaze najbolji, ostaje sramota: Ginisov rekorder i najbolji vojnik napušta Srbiju, a...

Odlaze najbolji, ostaje sramota: Ginisov rekorder i najbolji vojnik napušta Srbiju, a razlog će vas iznervirati

4473
0
Odlaze najbolji, ostaje sramota: Ginisov rekorder i najbolji vojnik napušta Srbiju, a razlog će vas iznervirati
Odlaze najbolji, ostaje sramota: Ginisov rekorder i najbolji vojnik napušta Srbiju, a razlog će vas iznervirati

Desetar Srđan Ristić, Ginisov rekorder, nagrađen u aprilu ove godine kao najbolji vojnik u Vojsci Srbije, napušta Vojsku Srbije.

– Ovo je na žalost, primer sveopšteg stanja u Vojsci Srbije, na koje dugo vremena upozoravamo. Loš materijalni status, organizacioni nedostaci, nevrednovanje dokazanih vrednosti pripadnika Vojske Srbije i niz negativnih postupanja od strane vodećih ljudi u Generalštabu Vojske Srbije, imaju za posledicu da nas je u poslednje dve godine napustilo tri hiljade naših kolega – stoji u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

Ko da smo se mi Srbi u boga sas kamenje gađali: Pismo srpskog ratnika 1915. godine porodici pred povlačenje vojske preko Albanije

Desetar Ristić je za sat vremena uradio 2370 sklekova i tako ušao u istoriju. U svakoj vojsci na svetu, bili bi ponosni na tu činjenicu i potrudili bi se da takav čovek dobije adekvatno rešenje za svoj problem, a u konkretnom slučaju da postane podoficir i pripadnik „Kobri“. Ristiću je to i obećano pre godinu i po dana. Nikada nije ispunjeno.
– Država Srbija i njena vojska, sebi ne smeju da dozvoljavaju luksuz da je nijedan pošten i čestit vojnik kao što je desetar Ristić napuste, ne samo zbog prestižnosti poduhvata kojim je na najlepši našin predstavljena u svetu, već i zbog činjenice da ovakvi kadrovi predstavljaju nešto najvrednije u svakom odbrambenom sistemu.

Posle ovakvih obeshrabrujućih vesti za sve pripadnike Vojske Srbije, koji su u najgorem položaju još od vremena hiperinflacije devedesetih godina, krajnje je vreme da se svi nadležni u Generalštabu i Ministarstvu odbrane, bez sujete i hladne glave preispitaju, kuda vodi ignorisanje svih konstruktivnih predloga Vojnog sindikata Srbije proteklih godina.

Imao se rašta i roditi: Ovaj srpski heroj je odlikovan Karađorđevom zvezdom i to na predlog NEPRIJATELJA

– Da su uvažili ono sto smo isticali kao negativne pojave i ukazivali na nakaradnost nekih od postojećih sistemskih rešenja, zaključno sa potrebom da se za pripadnike Vojske Srbije zaključi kolektivni ugovor, nešto ovako se ne bi događalo. Otuda još jednom pozivamo nadležne na konstruktivan i plodonosan dogovor, da se stane na put osipanju kadrova iz Vojske Srbije – stoji u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

PRETHODNA VESTDogodilo se čudo u konaku manastira svetog Ilije: Sve je izgorelo, samo lica ovih svetaca ostala su sačuvana! (FOTO)
NAREDNA VEST(VIDEO) Albanka koja je polugola skrnavila srpsku crkvu u Prištini peva himnu Mundijala