Home Vesti Odmor, relaksacija, ribolov: Ako vam trebaju ove 3 stvari onda su ova...

Odmor, relaksacija, ribolov: Ako vam trebaju ove 3 stvari onda su ova jezera prava mesta za vas

2590
0
Odmor, relaksacija, ribolov: Ako vam trebaju ove 3 stvari onda su ova jezera prava mesta za vas
Odmor, relaksacija, ribolov: Ako vam trebaju ove 3 stvari onda su ova jezera prava mesta za vas
Debeljačka jezera nalaze se u naselju Debeljača, koje pripada opštini Kovačica. Ova jezera predstavljaju prirodnu oazu meštanima, ali i radoznalim turistima.

Jezera ima ukupno pet, a na četiri od njih je zastupljen komercijalni ribolov od 2000. godine. Tu se organizuju takmičenja preko cele godine, kako za stare iskusne ribolovce tako i za početnike i podmladak.

TOP 7 LEPOTE SRBIJE: Ovo su biseri naše zemlje koje ne smete propustiti

Jezera su različite veličine i uređenja, pa tako na jednom od jezera mogu  se naći boksovi za takmičarski ribolov, mesta za amaterski ribolov, ali i poneki restoran za predah od ribolova.

Debeljačka jezera su nepravilnog oblika, kao i samo dno koje je glinovito, što predstavlja prednost u ribolovu. Obale jezera su obrasle trskom, dok su na svakoj poziciji za ribolov zasađene vrbe koje prave hlad tokom sunčanih dana.

A post shared by Ivana Gurban (@zelenimis) on


Na jezerima se primenjuje sportski režim ribolova “uhvati i pusti”, a može se pecati i danju i noću. Na jednom od jezera se održavaju profesionalna šaranska takmičenja. Uz određenu dozvolu, na jezerima se mogu loviti šaran, babuška i amur.

Ovo je Balkan: Top 10 folk hitova na koje otkidaju svi gastarbajteri

Ukoliko ne pecate, Debeljačka jezera vam mogu poslužiti za odmor i relaksaciju nakon napornog dana. Oaza mira smeštena među vrbe pravo je mesto za poslepodnevni odmor u samoći ili društvu.

A post shared by Milan (@milanlazovic1) on


Izvor: Srbija danas

PRETHODNA VESTUsred Sarajeva pitali ga zašto se izjašnjava kao Srbin iako je druge vere, a njegov odgovor ućutkao je sve!
NAREDNA VESTOvu potresnu priču svaki Srbin treba da zna: Zašto je majka jednog srpskog vojnika zavetovala kralja Petra sa par vunenih čarapa