Home Istorija On je bio najveći ženskaroš među srpskim vladarima: Vesti o njegovim ljubavnim...

On je bio najveći ženskaroš među srpskim vladarima: Vesti o njegovim ljubavnim aferama punile su žutu štampu Evrope

2421
0

Da li ste znali da je knez Miloš poslednje dete dobio u 75. godini, a da je njegov sin Mihajlo bio zaljubljen u svoje sestre od strica?

Kako je kneginja Ljubica ubila Miloševu ljubavnicu Petriju?

“Kad samo malo začeprkate u tu našu dvorsku kraljevsku istoriju shvatite da su to stvarno bile opasne veze, pune intriga, ljubavi, izdaja, vanbračne dece. Žuta štampa Evrope živela je od seks skandala na srpskom dvoru, na primer, od kralja Milana. Dakle, nisu to samo teme današnjeg vremena, to je bila odlika i 19. veka u Srbiji”, rekla je organizatorka tribine “Opasne veze na dvoru Obrenovića” Smiljana Popov, inače autorka serijala “Beograd za početnike”.

Miloš Obrenović

“Knez Miloš je imao devetoro vanbračne dece i sva su umrla, a poslednje je dobio sa 75 godina. On je nasilno uzimao žene, a podvodio mu ih je njegov oružer. Bio je to stil života pravog turskog paše. Kad je otišao u Beč u izbeglištvo imao je ljubavnice koje je izdašno sponzorisao, živele su na njegov račun na viskoj nozi”, ispirčala je Popov.

Tako je kažnjavao knez Miloš Obrenović: Ovaj zakon od pre 190 godina bi sredio i današnje privatnike

Kako je rekla, divni knez Mihailo je imao sina Viljema, krštenog katolika iz veze sa Marijom Berghaus iz Rogaške Slatine. Viljem se pokrstio u pravoslavlje i nazvao se Velimir Teodorović. Bio je veliki srpski dobrotovor, a Srbija mu se “odužila” zaboravom.

Mihajlo Obrenović

Na tribini o “škakljivim” temama Obrenovića, koja će se uskoro opet održati, predavanje je održao Milorad Stokin, inače akademski muzičar.

Svi srpski kraljevi su imali vanbračnu decu, knez Mihailo je imao rodoskrvne veze sa sestrama od tetke, a postoje tragovi, kako je rečeno na tribini, da su kraljica Natalija i kralj Milan bili u nekoj vrsti srodstva.

Misterija groba ubice vožda Karađorđa: Knez Miloš otkrio zlikovca, meštani hteli kosti da mu izvade, a na kraju su izbrisali ime sa spomenika

Da li je bilo pravih ljubavi na srpkom dvoru? Istorija kaže da su se stvarno voleli kralj Aleksandar i kraljica Draga, dok je kneza Mihajla varala njegova žena Julija, a on je pronašao njeno pismo ljubavniku.

“Ljubavne afere kralja Milana i kralja Aleksandra otvorile su trač rubrike i žutu štampu tog vremena”, rekla je Popov.

(Wikipedia)

PRETHODNA VEST“Niko nije rekao NE”: Srpsko nebo su ’99. čuvali hrabri ljudi i svi do jednog bili su spremni da izvrše svoje zadatke (VIDEO)
NAREDNA VESTHOROSKOP ZA 26. MART 2019. GODINE: Bikovi treba vam dobra koncentracija u momentu kada se donosi ključna odluka, Rakovi nemojte davati pogrešna obećanja, prihvatite iskreni razgovor