Home Istorija Otac na komandi, a sinovi u prvim borbenim redovima: Malo poznata priča...

Otac na komandi, a sinovi u prvim borbenim redovima: Malo poznata priča o generalu Lazareviću i njegovom herojskom držanju tokom NATO agresije

4342
0

Dešavalo se da gledam bombe kako padaju po položaju gde su mi deca, ali to je rat…

Treća armija i Prištinski korpus je tokom NATO agresije na Srbiju bio konstantna meta krstarećih raketa i avijacije. NATO se služio svim i svačim kako bi razbio moral vojnicima o čemu svedoče reči komandanta Vladimira Lazarevića.

Nije ni čudo što su ih prozvali Nevidljivi: Kako je 252. oklopna brigada VJ stigla na Kosovo, izbegla NATO lovce i oduševila saborce

– Bacaju letke po našim položajima na KiM, na jednom od njih piše da je Lazarević rešio da preda korpus NATO-u. Dolazi pukovnik Mandić, komandant 252. ok.br. i pita me: “Generale, je l’ istina da će te predati ceo korpus NATO snagama?”

Da bi ga uverio da je to čista propaganda, on mu ispriča do tada informaciju koju nije podelio ni sa najbližim saradnicima:
– Bi’ ja Mandiću, samo da znam gde su mi sinovi po Kosmetu. ‘Ajde bre ne brini se, to je samo propaganda. Ne damo se! ”

Kasnije je on ili neko drugi ispričao Drecunu da su mu stariji i srednji sin na Kosmetu, ali tek pred kraj rata kada je ta informacija i plasirana u javnost.
– Dešavalo se da gledam bombe kako padaju po položaju gde su mi deca, ali to je rat… – slegnuo je ramenima Lazarević.

(novitetinovosti.blogspot.com, youtube printscreen, Youtube)

PRETHODNA VESTIstinski heroj Velikog rata: Nadežda Petrović poklonila je život Srbiji, a njeno pismo porodici posle Mačkovog kamena budi ponos i suze
NAREDNA VEST“Kad sam taksisti dao ulicu i broj, rekao je: U bre što mrzim tu adresu, pa tu živi onaj Šiptar… To mi je otac!”