Home Vesti Da se naježiš: Ovo je srpska verzija ruskog ruleta

Da se naježiš: Ovo je srpska verzija ruskog ruleta

1713
0
Ferari

Policijske patrole u Srbiji dobile su naredbu da posebno obrate pažnju na vozače koji namerno prolaze kroz crveno svetlo ili voze u kontra smeru velikom brzinom i da ih odmah privode.

Među mladima je sve popularnija ova igra smrti nazvana srpski rulet, što je uzrok velikog broja nesreća i nedužno poginulih učesnika u saobraćaju.

Dan kada su Srbi prvi put videli automobil: Poneko je razrogačio oči, poneko se prekrstio, sluteći da se sreo sa nečastivim

Srpska verzija ruskog ruleta predviđa da igrači, odnosno vozači, umesto pištolja koriste automobil i u sumanutim vožnjama, u kojima važi princip da se radi suprotno od onoga što je dozvoljeno, stavljaju svoj život na kocku. „Vožnje smrti” se zakazuju noću, uglavnom vikendom, kada na ulicama ima manje saobraćaja.

U trkama učestvuju mlađi vozači, koji se klade da mogu da urade stvari koje su prosečnom vozaču nezamislive. Poseban izazov su mostovi, tuneli, slabo obezbeđeni putevi, kada se drastično povećava i visina opklade. Najčešća opklada je da vozač vozi u kontra smeru velikom brzinom ili da iz poprečne ulice kroz crveno svetlo izađe na glavni put. Za to vreme, druga ekipa vozi paralelno sa njima, ili ih čeka na raskrsnici kako bi se uverila da će opklada biti ispunjena.

(Izvor: Blic)

PRETHODNA VESTSpomenik vojvodi Vuku: Mnogi prolaze pored njega, a niko ne zna priču o tom junaku
NAREDNA VESTKo da smo se mi Srbi u boga sas kamenje gađali: Pismo srpskog ratnika 1915. godine porodici pred povlačenje vojske preko Albanije