Home Vesti (VIDEO) Borbeni avioni Vojske Srbije u brišćem letu preko Preševa preplašili Albance

(VIDEO) Borbeni avioni Vojske Srbije u brišćem letu preko Preševa preplašili Albance

1776
0

Četiri borbena aviona Vojske Srbije “J-22 orao” oko 16 časova u brišućem letu nadletali su Preševo, u blizini administrativnog prelaza sa Kosovom i Metohijom.

Lovci su poleteli sa aerodroma Lađevci i uputili se preko Brzeća i Kopaonika, ka Preševu i Bujanovcu. Reč je o avionima “J-22 orao”, jurišnim bombarderima.

Pilot srušenog F-117 ispričao šta mu je prolazilo kroz glavu tokom spuštanja padobranom na srpsko tlo: Moj život, porodica, slika kako tuguju nad mojim kovčegom…

Deset minuta posle prvog naleta, ponovo su prošli istom putanjom, a zatim se vratili i sleteli u Lađevce, saznaje Kurir.

Albanci iz Preševa kažu da su avioni “veoma uznemirili građane” upravo zato što su nisko leteli, preneo je Fonet. U Vojsci Srbije je rečeno da su avioni leteli u okviru generalne probe sutrašnjih vojnih manevara koji se održavaju u Pasuljanskim livadama i da su korostili vazdušni prostor iznad teritorije Srbije.

(VIDEO) SRBIJA NAS ZOVE ANĐELI MOJI ČELIČNI: Čuvena beseda komandanta Srete Malinovića pilotima pred borbu sa NATO lovcima

Ova velika vojna vežba je, kažu u Vojsci Srbije, najavljena preko sredstava javnog informisanja predhodnih dana upravo da građani ne bi bili uzemireni zbog letova aviona.

Portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić izjavio je da su borbeni avioni Vojske Srbije su preletali jug Srbije u okviru redovnih letačkih aktivnosti.

Preživeli pakao Košara i pad MiG-a 29, poginuli u miru u saobraćajnim nesrećama: Kako se okrutna sudbina poigrala sa srpskim herojima

Kako je objasnio, radi se o pripremama za taktičku vežbu sa bojevim gađanjem “Sadejstvo 2018”, koja je planirana za četvrtak.

(Izvor: Kurir)

PRETHODNA VEST(VIDEO) Orlovi u glas: Veliki pozdrav za celo Kosovo! Držite se, budite jaki. Uz vas smo!
NAREDNA VESTNajneverovatnija bitka Srba 1914. godine o kojoj se ne uči u školi: 500 mladih vojnika pretrčalo 32 kilometara za 5 sati da spasi braću i uz juriš oteralo Austrougare