Home Vesti (VIDEO) Govor Nenada Jezdića koji je podigao Srbiju na noge: Kad nemaš...

(VIDEO) Govor Nenada Jezdića koji je podigao Srbiju na noge: Kad nemaš domaćina na selu, nemaš primer, nemaš uzor, nemaš na koga da se ugledaš

4658
0
sva zadovoljstva dolaze iz ispunjenosti čoveka ljubavlju za svog bližnjeg i iz one ljubavi koju dobija od svog bližnjeg
sva zadovoljstva dolaze iz ispunjenosti čoveka ljubavlju za svog bližnjeg i iz one ljubavi koju dobija od svog bližnjeg

Glumac Nenad Jezdić, koji je gostovao kod Ivana Ivanovića, održao je govor posle kojeg niko nije ostao ravnodušan. Poznato je da je Jezdić napustio Beograd i otišao da živi u selu Zabrdica kod Valjeva, gde ima svoje imanje i bavi se zemljoradničkim poslovima.

– Najgora je zemlja koja se ne obrađuje. Najlošija je zemlja koja se ne obrađuje. A, verujte mi, mi ovde toliko imamo divne zemlje. Mi imamo toliko obradive zemlje u Šumadiji, u zapadnoj Srbiji, južnoj Srbiji… Kada bih neka vlast bio, kada bih neka finansijska moć bio, ozbiljan bih projekat napravio oživljavanja sela. Ozbiljan projekat – rekao je naš proslavljen glumac i nastavio u istok ritmu.

Da li znate šta je tain? Srpska vojska je zbog njega bila spretnija i pokretljivija od neprijatelja

– Ne pričam u prazno. Tačno da se vidi koji je prosek godina ljudi koji hoće da ostanu na selu, šta im je potrebno od države, šta je njihova zemlja, da li su spremni da tim svojim imetkom garantuju to što treba da dobiju od države – i da krenu! Ali da, kako budu časni poljoprivrednici, da budu časni i muževi, da budu časni očevi, da budu časni domaćini.

Jezdić je još jednom ubo u centar.
– Selo je ostalo bez domaćina, ili imaš jednog domaćina. Kad nemaš domaćina na selu, nemaš primer, nemaš uzor, nemaš na koga da se ugledaš da li iz ponosa ili iz zavisti. Nemaš ništa kad nemaš domaćina, nemaš porodicu, selo zarasta u trnje, u korov, i to je ozbiljan problem, pored nataliteta. Ovo jeste šou-program, oprosti mi, ali ozbiljne stvari moramo da uradimo da bismo opstali kao narod i da bismo imali barjak ispod kog ćemo stati. Ta zemlja je naš barjak. Srbija je naš barjak! Svaka ta oranica, svaka ta utrina, svaka ta neobrađena zemlja – to je barjak, u koji treba da gledamo i koji treba da se zaviori u onom svom sjaju – zaključio je Jezdić.

(Foto: Screenshot Youtube)

PRETHODNA VESTKomandant Kobra je srpski krvnik na Košarama: Kako je na prevaru ubio vodnika Jaguara, 3 vojnika i vučjaka majora Listera
NAREDNA VESTOvo je najlepši most u Srbiji: U 16. veku bio je centar zemlje, a sada za njega malo ko zna