Home Vesti (VIDEO) “Ne diraj me, zvaću decu! Decooooooooo!”: Dovoljno je bilo da izgovori...

(VIDEO) “Ne diraj me, zvaću decu! Decooooooooo!”: Dovoljno je bilo da izgovori jednu rečenicu i postane legenda, a ovo je priča o Stanojlu

5224
0

Njegovo ime verovatno vam ništa ne znači, ali ta scena ušla je u anale srpskog filma. Tumačio je ulogu orača u filmu “Ko to tamo peva”, ponosnog oca koji u svakom trenu može da pozove svoje sinove – “Ne diraj me, zvaću decu! Decooooooooo!”

Legendarni Stanojlo – Stanoje Milinković rođen je 1909. godine. Živeo je u selu Grabovcu, kod Svilajnca, gde je radio kao Limar.

Pamtite je kao služavku u Maratoncima: Prevarili je za čuvenu scenu u kadi, iz filma izbačena još jedna golotonja, a evo kako izgleda u 80. godini

Mada je imao zanemarljivu filmsku minutažu, čiča Stanojlo je postao legenda. Sarađivao je sa rediteljem Slobodanom Šijanom koji ga je pronašao na audiciji za TV film “Najlepša soba”.

– I pored kromanjonske face, imao je izuzetnu inteligenciju, i ta kombinacija je bila veoma smešna – ispričao je Šinan u intervjuu za Popboks.

Nakon toga, njihov susret postao je vrlo plodonosna saradnja od čak četiri filma. Stanojlo Milinković snimio je i Šijanov film “Kako sam sistematski uništen od idiota”.

Imao je petoro dece i 13 unučića. Preminuo je 2000. u 91. godini života.

(Youtube/printscreen, youtube.com)

PRETHODNA VEST(VIDEO) Priča o nesretnoj pogibiji bolničarke Slađe: Udala se za ruskog dobrovoljca, kumovao general Božidar Delić, ali isprečila se minobacačka granata na izlazu iz “Vrata pakla”
NAREDNA VEST“Više od igre”: Ovaj Zvezdaš je bio dubler Voji Brajoviću u hit seriji, na Marakani mislili da su dobili novog igrača, a na kraju Šekularac otkrio ko je najbolji fudbaler (VIDEO)