Home Vesti (VIDEO) Putin razočarao obožavaoce u Srbiji: Ovaj momenat zabeležen kamerama je razlog...

(VIDEO) Putin razočarao obožavaoce u Srbiji: Ovaj momenat zabeležen kamerama je razlog za to

2725
0

Nakon posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji utisci se još uvek sležu

Na društvenim mrežama vode se burne rasprave – jedni misle da je predsedniku Rusije priređen veličansven doček, drugi da je dolazak nepotrebno iskorišćen u dnevno-političke svrhe, a dobar deo javnosti primetio je i ovaj detalj – činjenicu da Putin nije hteo da govori pred okupljenim građanima ispred Hrama.

 

Da će to biti slučaj predsednik Rusije nagovestio je još tokom dana na konferenciji za štampu. Upitan od strane novinara šta će reći narodu koji se okupio da ga dočeka Putin je odgovorio: “Znate kako, u planove posete ne ulazi učestvovanje u nekim mitinzima”.

Stvorio ga je car Petar, komunisti ga ukinuli, a Putin oživeo: Saznajte sve o ordenu Kremlja kojim će biti odlikovan Vučić

Bez obzira na to, ispred Hrama se okupilo, prema procenama policije oko 120 hiljada građana pristiglih autobusima iz cele Srbije. Čitava okolina bila je blokirana i bukvalno “igla nije imala gde da se baci”.

Putin je, kako je i bilo predviđeno, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i patrijarhom Irinejem, obišao Hram, gde su simbolično ugradili delove ruske i srpske trobojke na mozaiku na kojem rade ruski umetnici.

Iako su neki mediji preneli da će visoki gost iz Rusije održati govor okupljenim građanima, to je izostalo. Na snimku RTS-a čuje se da je Vučić pitao patrijarha da zamoli Putina da “2-3 rečenice kaže narodu”.

 

Nije poznato da li je patrijarh ovo i uradio, ali Putin je okupljenima uputio tri reči pre nego što je otišao na aerodrom odakle je otputovao za Rusiju.

(Twitter, youtube printscreen)

PRETHODNA VESTDanas se obeležava Sveti Jovan: Dan kada se bratimi i kumi zbog karaktera i poštenja!
NAREDNA VEST“Otadžbini se daje sve, a od nje se ne uzima ništa”: Kako je Stepa Stepanović ljutito najurio poštara zbog visine penzije