Home Istorija “Teroristi OVK su bile kukavice, a srpska vojska je grmela, mislili smo...

“Teroristi OVK su bile kukavice, a srpska vojska je grmela, mislili smo da će nas saterati u more”: Italijanski oficir NATO otkrio šta se dešavalo pre 20 godina na Košarama kada su se pojavili tenkovi

28020
0

”Kada smo čuli tenkovsku paljbu na Košarama 12. maja 1999. godine, na više od 1200 metara nadmorske visine i tako žestoku paljbu, pomislili smo da srpska vojska ulazi i napada albansku vojsku, teroriste sa Kosova, ali i stacionirane NATO snage u Albaniji

Već je bilo panike kod nas i da ćemo vrlo brzo biti saterani na obale mora Jadrana. Tačno je da smo pomagali albanske teroriste sa Kosova koji su bili na granici u Albaniji sa Kosovom, tog leta 1999. godine na celoj dužini granice između tadašnje Srbije i Albanije”, – kaže visoki italijanski oficir M. Č. koji je za vreme NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine sa NATO snagama bio stacioniran kraj Tropoje u Albaniji.

Neverovatna priča iz Bitke za Košare: Romi kao Navaho Indijanci navodili srpsku artiljeriju i razbesneli OVK i NATO

On je četiri godine posle 2002. godine bio stacioniran u italijanskoj bazi “Uniti Per La Pace” kraj Peći sa leve strane idući prema Prokletijama.
Ovaj razgovor je upriličen sa italijanskim oficirom nedavno u Visokim Dečanima, nakon što je M. Č. postao ”Prijatelj Dečana”, formirane italijanske organizacije u Rimu za pomoć i pružanje pomoći ovom značajnom srpskom mamastiru.

”Moj pretpostavljeni komadant i glavni komadant Kfora na Kosovu, general Fabio Mini u knjizi posle odlaska sa Kosova “Rat posle rata“ piše:
„Nezavisnost odgovara onima koji komanduju: samom Tačiju koji vodi poslove s naftom, Bedžetu Pecoliju kome je potrebna rupa u koju će da sklanja svoj novac, Ramušu Haradinaju i Agimu Čekuu. A njih za nezavisnost nije briga“, dovoljno govori o albanskoj vlasti u Prištini koja je ista 20 godina”, – kaže M. Č.

(FOTO+VIDEO) Ovo je RUSKI RAMBO koga svi Srbi treba da POŠTUJU: Došao da brani KOSOVO, izgubio nogu spasavajući saborce, a poginuo kada se sklonio od svega

”Mini je upozorio i knjizi”, kaže oficir M. Č. da “na Kosovu još deluju zločinci, navodeći osobu koju nije želeo da imenuje, a koja je naručilac najmanje 28 ubistava stranačkih saradnika bišeg lidera Ibrahima Rugove”.

Košare

“To je osoba, koja kao i mnogi drugi lideri takozvane “Oslobodilačke vojske Kosova”, nije nikada objasnila šta se desilo s hiljadama Roma, Srba i Albanaca optuženih za saradnju s neprijateljem, u godinama posle rata“, – kaže M. Č.

Inače, general Fabio Mini, komandant NATO snaga na Kosovu 2002. i 2003. godine, smatra da je cilj izgradnje spomenika veteranima terorističke OVK da se zamagli njihova krivična odgovornost i u ratu i u miru.

General Mini smatra da uloga porodica i preživelih, koji odaju počast svojim mrtvima, predstavlja smišljen scenario koji, prema njegovim rečima, treba da skrene pažnju javnosti sa terorističkih i kriminalnih aktivnosti bivših lažnih boraca za slobodu.

”On je rekao ono što mnogi strani vojnici i birokrate koji žive na Kosovu misle, ali nisu mogle javno da kažu”, – kaže italijanski oficir u penziji M.Č.

Heroj sa Košara poslao pismo majci tri dana pre smrti: Motale su mu se crne misli i poželeo je 2 stvari da mu se ispune

”Ja samo mogu da kažem da su pripadnici UČK bili teroristi koji su ubijali iz zasede i bežali onda. To su kukavice koje su se iživljavali na nemoćnima, deci, ženama i starima. Prema njima su činili zverstva samo da se čuje i vidi kako bi ostalima ulili strah u kostima. A o njihovoj hrabrosti i junaštvu je dovoljno reći da su ti teroristi Tači, Haradinaj, Veselji, Limaj, Ljuštaku, Čeku…. čak nedelju dana ispred naroda ušli, bolje reći pobegli, u Albaniju a pet pet dana posle ulaska Kfora na Kosovo došli ovde. Mislim da bi samo srpska vlast, uz pomoć Evrope, mogla Kosovo da drži pod kontrolom što bi bilo najbolje za sve.

Žalosno je što njih i danas podržava Evropa, ona nepoštena, nečasna Evropa. Pa ta Evropa ako hoće progres na Kosovu neka dovede školovane Albance na vlast ali to njima nije interes. Interes im je da pravednu Srbiju slome” – kaže oficir M. Č. koji je završio karijeru sa činom pukovnika.

Danas u penziji italijanski pukovnik M. Č, zaključuje da Kosovo i Metohija ničim ne zaslužuju nezavisnost niti ima jedan jedini ostvareni elemenat državnosti van ostatka Srbije.

(kurir.rs, Youtube, youtube/printscreen)

PRETHODNA VESTDan kada su Srbi prvi put videli automobil: Poneko je razrogačio oči, poneko se prekrstio, sluteći da se sreo sa nečastivim
NAREDNA VESTOVO SVAKI SRBIN MORA DA ZNA: Evo kako je nastala himna “Bože pravde”