Home Vesti (VIDEO) Ne očekuj ništa i dobićeš sve: Ova filozofija života vodila je...

(VIDEO) Ne očekuj ništa i dobićeš sve: Ova filozofija života vodila je Novaka do 4. titule najboljeg sportiste planete!

1293
0

Nole je emotivno doživeo nagradu za najboljeg sportistu planete koja je u njegove ruke došla po četvrti put

Najbolji teniser sveta Novak Đoković po četvrti put osvojio je prestižnu nagradu Laureus akademije za Najboljeg sportistu sveta, i to u žestokoj konkurenciji koju je imao u Lebronu Džejmsu, Luisu Hamiltonu, Luki Modriću, Kilijanu Embpaeu i Elidu Kipčogeu.

Petnaestostrukom osvajaču Grend Slem titula nagradu je uručila legendarna Monika Seleš, što je Novaka posebno obradovalo.

Ne briljira samo na terenu: Novak oduševio na konferenciji za štampu imitirajući Don Korleonea

– Velika je čast deliti pozornicu sa Monikom Seleš. Snovi su počeli paralelno sa tvojom karijerom. I Jelena Genčić je imala uticaj na moju karijeru. Osim mojih roditelja, znam da je radila i sa tobom. Znam kada ustaješ, da je to pola 9, da se hraniš zdravo, zbog tebe sam i ja igrao agresivno. Morao sam sve da radim što i ti. Hvala ti što si me inspirisala – obratio se Nole Moniki i potom se osvrnuo na nagradu:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on


– Nisam znao šta da očekujem. Živim po filozofiji ne očekuj ništa i dobićeš sve. Mnogi sportisti su mi zagrejali srce svojim pričama. Dokazali su svima da je borbeni duh i otpornost nešto što je univerzalno. I Nelson Mendela je zaista bio u pravu kada je rekao da sport ima snagu da promeni svet.

Đoković se tokom obraćanja posebno zahvalio svojoj supruzi Jeleni koja mu je pomogla da se posle povrede vrati, i ponovo pronađe motiv da igra tenis.

(VIDEO) Šta će reći Novak? Poznata rijaliti učesnica istetovirala lik teniskog asa i hvali se da je podseća na tatu

– Želim da zahvalim svojoj supruzi što izdvaja vreme za mene i što me je predstavila u drugačijem svetlu. Retki su trenuci kada možemo podeliti trenutke iz svog života i mislim da si ti to uradila bolje od mene. Razmišljao sam o tome da napustim tenis, jednostavno nisam našao sebe u tom momentu. Trebalo mi je nekoliko meseci da pronađem svrhu i značenje i mislim da ova nagrada reflektuje i simbolizuje to putovanje od nekoliko meseci.

– Bio sam nestrpljiv da se vratim posle operacije i zaista sam bio na ivici da ostavim reket, a sada stojim ispred vas sa nečim što reflektuje to putovanje i priča priču svima. U trenucima kada se suočavate sa izazovima treba da pogledate u sebe. Nisam ovo razumeo u potpunosti. Treba uvek naći snagu, veru i motivaciju za da nastavite dalje. Hvala vam na ovoj nagradi koju sam dobio – zaključio je Novak.

Za sam kraj Nole je iskoristio priliku i da sa našali:

– Ne mogu da pevam i plešem, izvinite!

PRETHODNA VESTHOROSKOP ZA 19. FEBRUAR 2019. GODINE: Blizanci nemojte dozvoliti da vas neko isprovocira na pogrešnu odluku, Ovnovi iskreni razgovor deluje kao dobra psihoterapija
NAREDNA VEST(VIDEO) 60 sekundi čiste genijalnosti: Ovo su tipovi kasirki u Srbiji