Home Vesti Čudo kod Apatina: Pecali ribu, ulovili čudovište od 2 metra i 125...

Čudo kod Apatina: Pecali ribu, ulovili čudovište od 2 metra i 125 kilograma (VIDEO)

2657
0

Stari ribari ne pamte da je toliki som ikada uhvaćen na pecaljku

Mnogi ribolovci koji krenu na pecanje nadaju se da će uloviti veliku ribu, ali ono što je pošlo za rukom Igoru Jociću i Mladenu Živanoviću da ulove malo se reći da je obična riba. Oni su u Dunavu kod Apatina uhvatili pravu rečnu neman – soma dugog preko 220 centimetara i teškog 125 kilograma.

Ovaj rečni gorostas dolijao je na varalicu dok je 30. decembra oko 10 sati prepodne sa obale u Velikom Limanu pecao sa svojim kolegom Živanovićem.
– Nikada nisam ovako nešto veliko upecao. Kada sam soma privukao blizu obale i video koliki je i kolikom se snagom bori, shvatio sam da neću uspeti sam da ga izvučem. Prepustio sam štap Mladenu koji je ušao u čamac i nastavio borbu – priseća se Jocić za Blic.

Živanović nam priča da ga još boli lakat zbog borbe sa nemani koja ga je u čamcu vukla skoro dva sata po Dunavu.

– Bila je to žestoka borba. Da mi nije u pomoć pritekao još jedan kolega sa čamcem, Darko Kovčin, mislim da ne bih uspeo da ga pobedim. Konačno smo ga zaustavili tri kilometra od mesta gde smo ga ”zakačili” i jedva ubacili u čamac – kaže Živanović zahvaljujući se Kovčinu na nesebičnoj pomoći.

Živanović dodaje da stari ribari ne pamte da je toliki som ikada uhvaćen na pecaljku, ali da su mrežom hvatani kapitalni primerci kojih ima u vodama oko Apatina.

(Izvor: Blic, foto: Privatna arhiva)

PRETHODNA VESTPoruka Patrijarha Irineja preko Božićne poslanice: Kosovo i Metohija je naš Jerusalim
NAREDNA VESTNAJBOGATIJE SELO U SRBIJI: Jedan otišao u Beč, povukao ostale, pa sad svi sagradili dvorce