Home Recepti Da li ste nekada probali punjene opanke? Nezaboravan ručak za ljubitelje srpskih...

Da li ste nekada probali punjene opanke? Nezaboravan ručak za ljubitelje srpskih ukusa!

2324
0

Izgledom podsećaju na starinsku srpsku obuću, po kojoj je ovo jelo i dobilo ime. Ono što je sigurno – prste da poližete!

Sastojci: 6 crvenih paprika, malo ulja za mazanje, so.

Za nadev: 2 jaja, 100 g mlevenog mesa, 100 g sira, 50 g kačkavalja, prstohvat soli, bibera i peršuna, 6 kriški paradajza.

Priprema: Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju strana “opanaka”. Poređati u suvu posudu za pečenje.

Starovekovne gozbe: Šta se zaista serviralo i čime se jelo na dvoru Nemanjića

Za nadev žicom umutiti jaja, dodati začine i promešati. Dodati i kratko proprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja.

Dobro izmešati nadev i pažljivo puniti opanke. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grejač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.

(Izvor: Glossy, foto: Pixabay)

PRETHODNA VESTNenad Jezdić ponovo podigao javnost na noge: Srpkinje su najlepše, ali oblače se kao kurve!
NAREDNA VESTOvo je najslađe selo na svetu: Nalazi se na 115 kilometara od Beograda i dobilo je ime po kamenovanju lovca