Home Vesti Heroj s Košara živi u nemaštini sa 7 dece, a policija mu...

Heroj s Košara živi u nemaštini sa 7 dece, a policija mu upala u kuću zbog navodne droge: Izgubio sam oko i imam gelere u nozi, a evo kako mi Srbija vraća

2467
0
Pretrpeli šok: Novica Spasić

Novica Spasić iz Bojnika je odlikovani ratni heroj sa Košara koji je ranjen na Kosovu spasavajući ranjenog druga 1999. godine. Spasić je vojni invalid koji živi sa suprugom i sedmoro dece u bedi, od socijalne pomoći. Novicu je rat zahvatio dok je služio redovni vojni rok. Tada je izgubio oko, i uprkos žrtvi koju je podneo za ovu državu, ta ista država danas mu je okrenula leđa.

Naime, Novica i njegova porodica juče ujutru nešto pre šest časova, doživeli su šok i neprijatnost u kući u kojoj žive. Nekoliko pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, bukvalno su upali u Spasićev dom radi pretresa, zbog kako je navedeno u naredbi “sumnje da Novica vrši krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Pas koji je voleo i čuvao vojsku: Ovo je priča o majoru Listeru i njegovoj slavnoj pogibiji na Košarama

Novica je u razgovoru za Espreso.rs rekao da ne zna kako da se bori sa hajkom koja se vodi protiv njega, jer novca za advokata nema.
– Ne znam zašto, ali kada je krenula priča o meni 2016. godine, da imam sedmoro dece i da živim u teškim uslovima, počela je s druge strane i hajka na mene od strane policije. Više puta sam vozio decu bez vozačke dozvole jer su mi je oduzeli, a puštaju one u alkoholisanom stanju i neregistrovane. Dete je tad iseklo prst do koske, a oni neće da me puste, nego mi pišu kaznu. Zvao sam neke drugare prvo da me vozi, ali neko radi, neko je u gužvi, znate kako to ide. Pare za taksi nemam, a ovde nešto ni nema taksija. Zaustavljali su me i pisali kazne i dok sam blizance vodio u bolnicu jer su imali temperaturu četrdeset, a jutros je usledio novi šok – priča Novica, dok se u pozadini čuju njegovi mališani.

Upad policije je bio vrhunac napada na njega i njegovu porodicu.
– Upali su u kuću sa neispravnim nalogom. Napisali da sam 1997. godište. Sumnjiče me da proizvodim drogu i prodajem. Pa da se bavim time, valjda bih imao novca da odem odavde i pružim bolji uslove za život svojoj porodici. Pretresli su sve, nisu našli ništa, naravno, jer ničega ni nema. Time se ne bavim, pa da se bavim imao bih para i ne bih se patio sa socijalnom pomoći. Uopšte ne razumem o čemu se ovde radi – priča Novica.

Sećanje sestre na poginulog heroja Ivana Vasojevića na Košarama: “Kakav bih ja to čovek bio kada bih ostao! Ko će da brani onu decu dole? Ti ne znaš… Ova priča je završena!”

Kako kaže, poslednje tri godine preživljava toruturu od strane pripadnika policije, ali da ne može ništa da uradi, jer nema novca za advokata.
– Ovo jutros je bilo strašno. Uznemirili su mi decu, uplašili ih, plakali su, a čemu sve to? Ne znam kako da se borim, novca za advokate nemam. Znate, ja tokom rata nisam branio samo narod. Branio sam i državu, a evo kako mi ta ista država vraća.

Osim u levo oko, ranjen i u levu nogu, gde ima gelere, a traume koje je doživeo na ratištu proganjanju ga i danas.

Nestvarna priča iz pakla Košara: Kako je vodnik Jaguar poveo 12 srpskih vojnika i naterao u beg 300 OVK specijalaca

Novica je u vojsku otišao sa 18 godina 23. marta 1998. Istog datuma 1999. godine, dan pre početka rata na Kosovu, istekao mu je vojni rok. Ipak, on je odbio da ostavi drugove i ostao je da se bori uz njih do kraja.

(Izvor: Espreso.rs, foto: Facebook)

PRETHODNA VESTSuza suzu stiže: Potresni status Aleksine majke “kako su prijatelji moji, kako su nastavnici moji, kako su inspektori moji?”
NAREDNA VEST(VIDEO) Pesnica ti se pozlatila Srbine: Goloruk udario naoružanog pripadnika ROSU