Home Videos Mesečina, Ajde Jano, Niška banja: Evo kako japanski bend u srpskim nošnjama...

Mesečina, Ajde Jano, Niška banja: Evo kako japanski bend u srpskim nošnjama izvodi narodne pesme (VIDEO)

2534
0

Bend insistira na živim svirkama, kako bi publici preneo autentičan duh i energiju etnosa Balkana

Članovi japanske muzičke grupe „Japalkan“ stižu u Beograd i to će im biti prvo gostovanje u Srbiji. Mlada japanska grupa svira južnoslovenske, srpske i romske pesme, a simpatični sastav će 19. januara održati svoj prvi koncert u našem glavnom gradu, pod nazivom „Srpski koncert – voljenoj srpskoj zemlji“.

Izvešće pesme na srpskom jeziku Mesečina, Ajde Jano, Niška banja i druge i biće odeveni u srpske nošnje.

Mladi japanski bend svira južnoslovenske, srpske i romske pesme, spaja narodne melodije izvodeći ih na tradicionalnim duvačkim, ali i električnim instrumentima. Prvi album Ajde! Ajde! Ajde! snimili su 2015. godine.

Od tada se nižu nastupi širom Japana. Bend insistira na živim svirkama, kako bi publici preneo autentičan duh i energiju etnosa Balkana.

„Japalkan“ je ovog leta nastupio na Festivalu balkanske muzike koji je održan u Tokiju, a u junu su njegovi članovi imali čast da se predstave i u Ambasadi Republike Srbije u glavnom gradu te daleke zemlje.

(Izvor: Kurir, Foto: Youtube)

PRETHODNA VESTZašto orao sa dve glave i šta znače četiri slova S: Grb Srbije ima i jednu nelogičnost koju mnogi nisu ni primetili
NAREDNA VESTSveti Malahije je prorekao dolazak Jovana Krstitelja 500 godina pre Hrista: Ostalo je još samo jedno proročanstvo da se ostvari, a to niko ne želi