Home Istorija Sveti Malahije je prorekao dolazak Jovana Krstitelja 500 godina pre Hrista: Ostalo...

Sveti Malahije je prorekao dolazak Jovana Krstitelja 500 godina pre Hrista: Ostalo je još samo jedno proročanstvo da se ostvari, a to niko ne želi

2565
0

Ako se i to preostalo proročanstvo ostvari, možda će baš tada biti kraj ljudskoj vrsti?

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog proroka Malahija. On je, kako kažu predanja, prorekao dolazak Jovana Krstitelja i Strašnog suda čak 500 godina pre Hrista, pre nego što se to i dogodilo!

Malahije se smatra poslednjim prorokom pre dolaska Jovana Krstitelja. Rodio se posle povratka Jevreja iz ropstva u Vavilonu. Bio je nesvakidašnje lepote.

Prdić, Guzina, Kurić: Najneobičnija i najsmešnija prezimena u Srbiji

Po predanju, narod ga je nazivao anđelom, možda zbog njegove spoljašnje lepote ili zbog duševne čistote, ili zbog druženja sa anđelom Božjim.

On je tvrdio da često razgovara sa anđelima. Ono što mu je anđeo rekao, Malahija je kasnije prepričavao ljudima. Isprva su bili sumnjičavi, ali kako su njegova predviđanja i poruke počele da se ostvaruju, počeli su mnogo da ga cene i poštuju.

Zašto orao sa dve glave i šta znače četiri slova S: Grb Srbije ima i jednu nelogičnost koju mnogi nisu ni primetili

Ipak, svakako najpoznatije proročanstvo Svetog proroka Malahija je ono o strašnom sudu, kazni koja će zadesiti sve koji ne budu živeli prema božijim zakonima i zapovestima. Upravo ovo se smatra jedinim proročanstvom Svetog Malahija koje se još nije ostvarilo.

Molitva ovom svecu kratka je i jednostavna, ali delotvorna. Izgovorite mu ove reči:

“Proroka Tvoga Malahija, uspomenu Gospode slavimo, zato Te molimo, spasi duše naše.”

(Izvor: Telegraf)

PRETHODNA VESTMesečina, Ajde Jano, Niška banja: Evo kako japanski bend u srpskim nošnjama izvodi narodne pesme (VIDEO)
NAREDNA VESTSamo za prave gurmane: Pohovane juneće šnicle