Home Recepti Navali narode: Slana torta za svakoga

Navali narode: Slana torta za svakoga

3225
0

Fil prste da poližeš

Kada neko kaže torta, mnogi pomisle na slatko! Međutim, postoje i slane torte i one su i te kako ukusne. Zato smo odlučili da vam predložimo da napravite jednu.

Potrebno je:
125 g margarina
1 kg sitnog sira
100 ml kisele pavlake
100 ml majoneza
1/2 kašičice soli
300 g šunke
100 g ajvara
5 kuvanijh jaja
4 lista manje oblande

Dekroacija:
kačkavalj
masline

Priprema
Korak 1: Mikserom umutimo margarin koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi.
Korak 2: Umućenom margarinu dodajemo sitan sir i nastavimo sa mućenjem.
Korak 3: Kada se smesa sjedinila dodjemo kiselu pavlaku, majonez i so. Sve lepo umutimo i smesu podelimo na tri jednaka dela.
Korak 4: U prvi deo dodajemo narendanu šunku i sjedinimo smesu. U drugi deo dodajemo ajvar, a u treći narendana kuvana jaja.
Korak 5: U odgovarajući plato stavimo prvi list oblande. Na njega ravnomerno rasporedimo prvi fil sa šunkom. Preko fila stavimo drugi list oblande i blago rukama pritisnemo. Preko drugog lista oblande ravnomerno rasporedimo fil sa ajvarom. Preko fila stavimo treći list oblande i blago ga rukama potisnemo. Na treći list oblande ravnomerno rasporedimo fil sa rendanim kuvanim jajima. Na kraju stavimo i poslednji list oblande koji smo okrenuli sa dubljim kockicama prema filu, tako da nam ravnija strana bude gore. Rukama ga blago potisnemeo.
Korak 6: Ostavimo da se slana torta odstoji kako bi listovi oblande omekšali.
Korak 7: Isečene parčiće slane torte, pospemo rendanim kačkavaljem i kolutovima maslina.

Savet: Tortu nakon 2-3 sata odložiti u frižider najbolje preko noći i služiti. Veoma je ukusna i dekorativna za slavlja. Prijatno.

(Izvor: recepti.com, foto: pixabay.com)

PRETHODNA VESTKo voli, nek izvoli: Ovo je najskuplji stan u Srbiji i košta 824.000 evra
NAREDNA VESTUpoznajte Gotovušu: Simbol opstanka Srba na svojim vekovnim ognjištima na Kosovu i Metohiji