Home Vesti Putinovi mudri potezi: Ovo su 3 zlatna pravila predsednika Rusije koja treba...

Putinovi mudri potezi: Ovo su 3 zlatna pravila predsednika Rusije koja treba da se držite ako želite uspeh

1562
0

Opšte je poznato da je predsednik Rusije Vladimir Putin omiljen kako među svojim sunarodnicima, tako i među Srbima

Poznato je da je Putin Rusiju izvukao iz krize mudrim potezima, ali i lekcijama koje bi svako od njega mogao da nauči, ne samo političari, već i obični ljudi.

(FOTO+VIDEO) Skupi satovi, jahte, limuzine, vile: Nećete verovati šta sve poseduje Vladimir Putin

1. Snaga uprkos preprekama

Ruska naftna industrija je dokazala svoju stranu u poslednjih nekoliko godina. Proizvodnja se povećavala uprkos velikoj recesiji koja je zahvatila svet, međunarodnim sankcijama koje su uvedene Rusiji i najvećem padu cene nafte u ovom vremenu.

U septembru, Rusija je postavila rekord u proizvodnji nafte u postsovejtskom dobu – pumpala je 11,1 miliona barela dnevno. Za sledeću godinu, naftne kompanije su spremne da proizvode još više, ukoliko Kremlj to želi.

2. Investiranje u ono što rade najbolje

Ulaganja u vreme kada je cena barela bila 100 dolara donelo je rezultate. Najveći ruski naftaši Rosnjeft i Lukoil sipali su milijarde dolara u Sibir gde su vredna naftna polja. Analitičari kažu da Rusi imaju mnogo nafte koju mogu da proizvedu po konkurentnim cenama.

(VIDEO) Neka znaju srpski đaci gde su ginuli junaci: Mural u slavu stradalih boraca sa Košara

3. Od minusa napraviti plus

Niske cene nafte pogodile su rusku privredu, što je dovelo do velike recesije s najvećom budžetskom rupom od 2010. godine. Sve to je dovelo do snažnog pada rublje u odnosu na dolar. Ali, jeftinija valuta je plus za ruske naftne kompanije. Oni prodaju naftu za dolare, a troškove koje plaćaju, kao što je bušenje, plaćaju u rubljama. Tako da su mogli da povećavaju prihode, a s druge strane da smanjuju troškove.

(Izvor: Stil.kurir.rs, foto: Pixabay)

PRETHODNA VESTOvo je Balkan: Top 10 folk hitova na koje otkidaju svi gastarbajteri
NAREDNA VESTPleni izgledom i u sedmoj deceniji: Popularna pevačica na brzaka skupila 5.000 lajkova na račun izgleda u kupaćem kostimu