Home Vesti Razumevanje je najvažnije: Predrag Ejdus je dao najbolje objašnjenje kako sačuvati brak

Razumevanje je najvažnije: Predrag Ejdus je dao najbolje objašnjenje kako sačuvati brak

2080
0

Pun pozitivne energije i kada se nije osećao dobro…

Proslavljeni srpski glumac Predrag Ejdus, koji je u petak preminuo u 71. godini nakon borbe sa teškom bolešću, ostaće upamćen po brojnim sjajnim ulogama i po neverovatnoj posvećenosti poslu, zbog čega je postao poznat kao ozbiljan radoholik i čovek koji je smatrao da predstava mora da se odigra po svaku cenu.

Tako je, čak i u danima kada se borio sa teškom bolešću, uvek pronalazio snage da dođe, popne se na te daske koje život znače i bude onakav kakav je uvek bio – sprektakularan.

„Bio sam malo nešto deprimiran zdravstveno, ali nije to ništa čemu bi čovek dozvolio da ga omete. A peo sam se i ranije. I padao sam i sa četiri metra visine, skakao i u more, lomio nogu… Svašta je bivalo. Ali predstave mora biti. Šou mast go on. Sve za predstavu. Ja ne nalazim da je to s mojom bolnicom naročito uzbudljivo“, rekao je Ejdus za „Blic“ krajem oktobra prošle godine.

Srpski svadbeni običaji: 7 stvari koje mlada mora da uradi kako bi brak bio srećan i dugovečan

Bolest ga je ranije u jednom periodu života vezala za krevet, pa je tako bio u komi i bilo je pitanje da li će moći ponovo da hoda. Međutim, gluma ga ni tada nije napustila.

„Kada sam se probudio i shvatio da ću 95 posto ostati paralizovan, ali da ću biti živ, govorio sam: ‘Pa ništa. Predavaću studentima, uostalom, može da se glumi u kolicima’. Gluma me nije napuštala ni onda kada sam bio očajan. Tada sam razmišljao da je bolje da sam umro nego što sam nepokretan, ali ne zbog sebe, nego zbog porodice i tereta koji bih bio mojim najbližima“, govorio je on za magazin Azra. Srećom, sjajni lekari su uspeli da urade ono što je delovalo gotovo nemoguće i čuveni glumac je ponovo stao na noge.

Pun pozitivne energije i kad se nije osećao dobro…

Kroz sve to, i kroz uspone i kroz padove, pored slavnog glumca je uvek bila supruga Milica Ejdus, sa kojom je bio u braku 43 godine. Njihova ljubavna priča počela je zaljubljenim pogledom jednog opčinjenog gimnazijalca, samo jednog od njih mnogo koji su tih dana bili zaljubljeni u Milicu. Jer, Milica je važila za jednu od najlepših žena Beograda, ali samo Predrag Ejdus je uspeo da je osvoji.

„Primetio sam je mnogo pre nego što sam je upoznao. Stanovao sam kod Pravnog fakulteta, a ona je tuda svakodnevno prolazila sa drugaricama na putu do Arhitektonskog fakulteta. I stvarno je bila prelepa, pa su je primetili i svi drugi, ne samo ja. Mi smo u to doba bili klinci, one su već bile studentkinje, a mi gimnazijalci. Nisam ni sanjao da će biti moja. Kasnije smo se upoznali i sve je imalo prirodan put, pa je tako došlo i do našeg zbližavanja i braka. Venčali smo se kada sam se vratio iz vojske 1975. godine i naravno da sam bio ponosan na suprugu, ali i na sebe što sam uspeo da osvojim jednu od najlepših žena Beograda“, ispričao je jednom prilikom glumac.

Sirene na ulicama, gaženje, miraz, prodavanje mlade: Stari srpski običaji na svadbama poštuju se i danas, a za svaki od njih postoji jak razlog i velika simbolika!

Mnogo godina kasnije, kada su ga pitali kako su on i Milica uspeli da sačuvaju brak, imao je krajnje jednostavno objašnjenje koje bi možda svi trebalo da poslušamo:

„U braku mora da ima razumevanja, a po svemu sudeći supruga ga je imala za mene kao i ja za nju. Ne postoji idealan brak, ali mi smo se venčali i dobili decu iz ljubavi, bavili se sličnim profesijama i verujem da smo zbog toga uspeli. Imali smo slične ideje kako da vaspitavamo decu, pa ih tako nikada nismo lagali, čak i kada se govorilo o neprijatnim istinama. Posle svega, zapitam se da li je moguće da smo tako dugo zajedno i poželim da i sebi i njoj dodelim medalju. Ipak, znam da bi ona više volela lep prsten, što planiram da joj kupim za godišnjicu“, ispričao je Ejdus 2009. godine.

Predrag Ejdus je iza sebe ostavio i dvoje dece, ćerku Vanju koja je krenula očevim stopama i bavi se glumom, i sina Filipa.

(youtube printscreen)

PRETHODNA VESTLjubavni horoskop (1. oktobar – 8. oktobar 2018. godine): Bikovi partner će biti tu za vas u svakom trenutku, bitno je samo da mu priđete na pravi način, Lavovi iznenadite svog partnera novom ulogom i pozivom na ljubavni dijalog
NAREDNA VESTSmrdići, Kurići, Donje Brijanje: Ovo su neka od najčudnijih naziva sela u Srbiji