Home Istorija SRPSKA BRUKA I SRAMOTA: Ovako su skojevci ubili legendarnog majora Gavrilovića

SRPSKA BRUKA I SRAMOTA: Ovako su skojevci ubili legendarnog majora Gavrilovića

3715
0
Dragutin Gavrilović

“Tačno u tri časa neprijatelj se ima razbiti vašim silnim jurišem, razneti vašim bombama i bajonetima. Obraz Beograda, naše prestonice, ima da bude svetao. Vojnici! Junaci! Vrhovna komanda izbrisala je naš puk iz svog brojnog stanja, naš puk je žrtvovan za čast Beograda i otadžbine. Vi nemate više da se brinete za svoje živote, koji više ne postoje. Zato napred u slavu! Za kralja i otadžbinu! Živeo kralj! Živeo Beograd” – besmrtne su reči majora Dragutina Gavrilovića, koje svaki pravi Srbin i u pola noći zna napamet.

DA LI SE SLAŽETE? Ovo je pet najlepših srpskih manastira

Pa ipak, kao i mnogo puta u istoriji, Srbi su uspeli da se ogreše o ovog heroja Velikog rata.

Naime, kako je Drugi svetski rat proveo u nemačkom zarobljeništvu, po izlasku iz logora vratio se u Beograd i željan da se prošeta beogradskim ulicama, obukao je jedino raspoloživo odelo, paradnu oficirsku uniformu sa širokim crvenim lampasima.

Međutim, na ulici su ga uočili uvek budni, revnosni skojevci, i verovatno provocirani njegovim izgledom, brutalno pretukli.

Legija stranaca, mason, volovska kola, vunene čarape: 7 zanimljivih činjenica o kralju Petru Karađorđeviću koje niste znali (VIDEO)

Gavrilović je nekako došao do kuće i posle kraćeg bolovanja preminuo. Međutim, tu se priča ne završava. Dok je ležao u kući na odru, upala je grupa mladih aktivista i isekla lampase da od njih reže petokrake. Vrli skojevci su se postarali da Gavrilović ode u večnu kuću u istom odelu u kojem se rodio – nag!

 

PRETHODNA VESTU MENI TEČE SRPSKA KRV! Prelepa Putinova tužiteljka otkrila da su joj preci Srbi
NAREDNA VEST(FOTO) ‘APSI I NE PITAJ: Srpska policajka se razgolitila i zaludela Srbiju