Home Vesti TAKO JE GOVORIO PATRIJARH PAVLE: U jednoj rečenici objasnio suštinu

TAKO JE GOVORIO PATRIJARH PAVLE: U jednoj rečenici objasnio suštinu

4224
0

Patrijarh Pavle, 44 patrijarh Srpske pravoslavne crkve jedan je do onih patrijarha koje su Srbi i građani Srbije, gotovo bez izuzetka, pa čak i oni među ateistima – neizmerno poštovali. I to sa dobrim razlogom. Jer, šta je mislio, patrijarh Pavle je to govorio. Kako je govorio, tako je i radio i tako se i ponašao.

Zato i ne čudi što se i dan danas neke njegove pouke prepričavaju i prenose na buduće generacije. A jedna od onih koja svakako spada u one koje u sebi nose najviše mudrosti, desila je kada ga je đakon koji ga je pratio na službu u crkvi na Banom brdu, savetovao da idu kolima, a ne gradskim prevozom.

SAD JE STVARNO GOTOV: Deda, koga su proglasili mrtvim, oživeo, preplašio familiju i prijatelje, pa opet preminuo

Vruć letnji dan…

Iako je bilo leto, a dan nepodnošljivo vreo, poglavar Srpske pravoslavne crkve odlučno odogovorio da moraju ići autobusom.

– Gužve su, zagušljivo je u autobusu, a nije baš blizu – pokušao je đakon da odgovori patrijarha Pavla od njegove zamisli, ni ne sluteći da se patriharh neće tek talo lako promeniti mišljenje.

Časne verige: Lancima vežite kućni prag, čuvajte se groma

Patrijarh je samo kratko odgovorio da idu autobusom, sada već u hodu, dok je njegov štap odsečno odzvanjao od udara o asfaltnu podlogu.

Malo reči, mnogo značenja

– Ali Vaša svetosti, leto je, mnogo sveta ide da se kupa na Adu Ciganliju, autobusi su puni razgolićenog sveta. Nije zgodno – pokušao je još jednim argumentom đakon da promeni odluku srpskog pastira.

Sava Vampir, Đavolja Varoš, Rtanj, Žrnov: 10 najvećih paranormalnih misterija u Srbiji!

Patrijarh zastane nakratko i okrete se prema đakonu… I tada je nastala rečenica koju je đakon sasvim sigurno dobro zapamtio.

– Znate, oče, svako vidi ono što hoće da vidi – odgovori mu patrijarh Pavle.

Kako se posle patrijarha ne govori, suvišno je reći i da je đakon uradio onako kako mu je njegova Svetost savetovala.

PRETHODNA VESTNaj lepši citati Laze Kostića: Ne zovem te, jer nemam minute, Santa Maria Della Salute
NAREDNA VEST(VIDEO) KAPA DOLE, ŠMEKERU: Mladić zaprosio devojku uz baklje i šampanjac, EVO ŠTA JE ODGOVORILA