Home Istorija Tamna mrlja i zločin koji pogađa svakog Srbina: Karađorđa je likvidirao kum,...

Tamna mrlja i zločin koji pogađa svakog Srbina: Karađorđa je likvidirao kum, strgao mu kožu s glave, pa je usoljenu poslao u Carigrad

2769
0

Gnusan i nezamisliv način na koji se postupalo sa mrtvim voždom

Nakon što je odrana koža s Karađorđeve glave, Miloš Obrenović je kožu poslalo izvesnom Peri ćurčiji da je usoli i ispuni pamukom i slamom, što je ovaj i uradio. Kad je sve to završeno, beogradski vezir je glavu poslao u Carigrad

Prošlo je 200 godina kako je ubijen u Radovanjskom lugu kod Velike Plane srpski vožd Đorđe Petrović – Karađorđe, a taj zločin sigurno je najveća mrlja u istoriji Srbije!

Misterija groba ubice vožda Karađorđa: Knez Miloš otkrio zlikovca, meštani hteli kosti da mu izvade, a na kraju su izbrisali ime sa spomenika

Vožda i njegovog pisara Nauma Kanara u kolibi Dragića Vojkića ubio je Nikola Novaković, po naređenju Karađorđevog kuma Vujice Vulićevića. Vujica je za ovo zlodelo naređenje dobio lično od kneza Miloša Obrenovića.

Novaković je mrtvom voždu sekirom odsekao glavu, skinuo mu odelo na kojem je bio i orden koji je Karađorđe dobio od ruskog cara i sve to, s bisagama u kojima je bilo 4.000 dukata, predao Vujici Vulićeviću koji je to odneo Pavlu Lisoviću, odanom Miloševom čoveku koji je čekao u Palanci.

Već sutradan, Karađorđeva glava stigla je u Beograd u jednoj zobnici, a njegovo obezglavljeno telo sahranjeno je na udaljenost od oko 100 koraka od mesta gde je ubijen.

Prema istraživanjima Milivoja Gavrilovića, koji je živeo između dva svetska rata i koji je uspeo da gotovo do detalja rekonstruše Karađorđevo ubistvo, Miloš se silno obradovao pošiljci iz Radovanjskog luga.

Tako je kažnjavao knez Miloš Obrenović: Ovaj zakon od pre 190 godina bi sredio i današnje privatnike

U njegovom konaku koji se nalazio preko puta Saborne crkve, na belom tanjiru je stajala oprana glava njegovog kuma, vožda Karađorđa. Tanjir s Karađorđevom glavom je stajao na visokom tronošcu, ispred njega bilo je upaljeno kandilo, a Miloš je noć proveo u molitvama na kolenima stalno ponavljajući:

“Oprosti, kume Đorđe! Oprosti, gospodaru!”

Sutradan, Miloš je Karađorđevu glavu poslao beogradskom veziru, čemu su se beogradski Turci silno obradovali. Nakon što su Turci prepoznali glavu Karađorđa, vratili su je Milošu koji je istog dana našao jednog kasapina koji je, po Miloševom naređenju, u podrumu kuhinje konaka odrao voždovu glavu i pri tom je stalno ridao i drhtao.

PRETHODNA VESTHOROSKOP ZA 21. APRIL 2019. GODINE: Bikovi posvetite pažnju stvarima koje deluju podsticajno na vaše raspoloženje, Ovnovi nemojte dozvoliti da vas neko uznemirava
NAREDNA VEST(VIDEO) Procurela istina o gubicima NATO 1999: Ovo su od nas krili punih 20 godina