Home Vesti (VIDEO) Gaf za gafom: Ovo su sve greške u “Slagalici” koje čuvenoj...

(VIDEO) Gaf za gafom: Ovo su sve greške u “Slagalici” koje čuvenoj Milki Canić ne bi promakle

2543
0
Kviz Slagalica

Popularni kviz “Slagalica”, koji godinama zaokuplja pažnju javnosti u Srbiji, sve do nedavno, dok je Milka Canić bila živa, bio je sinonim za preciznost i tačnost… Ipak, od kad je legendarna supervizorka ne nadgleda dešavanja u kvizu, dogodile su se brojne brljotine koji sasvim sigurno njenom pažljivom oku ne bi promakle.

Ovo je lista gafova koji su se dogodili u slagalici u poslednje vreme.

U avgustu prošle godine, napravljena je greška u pripremi jednog pitanja. Američki grad Klivlend pomešali su sa saveznom državom. U pitanju je igra “Ko zna zna”, a pitanje je glasilo “U kojoj se američkoj državi nalazi muzej rokenrola?”.

(VIDEO) Ovo su najveći gafovi Slagalice: Sajo se krstio i zahvaljivao Bogu, Vladimir omašio broj, ali legendarni Slavoljub je prešao igricu

Tačan odgovor mogao bi da bude samo Ohajo, država u kojoj se nalazi grad Klivlend. Međutim, ponuđeni odgovor na pitanje o državi bio je “u Klivlendu”.

Plavi igrač, koji je dao pogrešan odgovor i rekao “u Tenesiju” ostao je zbunjen kada je video tačan odgovor.

Manje od mesec danas pre toga, kompjuter je dao pogrešan odgovor na pitanje “Na kom instrumentu svira Kemal Gekić?”. Umesto klavira, na ekranu je pisalo violina.

Kada se u „Slagalici“ namesti nezgodna reč: Takmičari i voditeljka se jedva suzdržavali da ne puknu od smeha (VIDEO)

Ista slova koja su se u popularnom kvizu Slagalica, u istoimenoj prvoj igri pojavila 3. septembra 2017. godine, takmičari su “izabrali” i pre 9 godina! Reč je o slovima IRESDŽLJOTĆZEM.

Takmičari navodno biraju slova, a mašina zapravo izbacuje unapred spremne kombinacije.

– Očigledno je da imaju nekoliko hiljada kombinacija i ko zna koliko puta se ovo do sada dogodilo, ali gledaoci to nisu primetili, a ovo je upečatljivo jer je reč “zemljotresić” od pre nekoliko godina ušla u istoriju. Jer je po prvi, verovatno i jedini put, takmičar imao dužu reč od kompjutera “zemljotresić” u odnosu na kompjuterovo “zemljotresi” – rekao je tada dobro obavešten izvor.

Jedno od pitanja u Slagalici je bilo i “U koje more se uliva reka Jordan?”. Crveni takmičar je mislio da je u pitanju Sredozemno more, dok je plavi odgovorio da je to Crveno more.

Iako i Sredozemno i Crveno jesu prava mora, tačan odgovor je bio Mrtvo more. I to jeste tačan dgovor – Jordan se zaista uliva u Mrtvo more. Jedini je problem u tome što Mrtvo more nije more, već jezero i to zna svaki učenik osnovne škole.

Voditeljka Slagalice dva puta se borila s tumorom: Krila je od svih kroz šta prolazi, a doktor je otkrio šta je bio okidač

Kada je takmičar promašio odgovor na pitanje u igri “Ko zna zna” sa 79 bodova je sišao na 74, kao što i treba. Međutim, računar ga je vratio na 79 odmah potom i tako je i ostalo, bez obzira što je po svim pravilima morao da ima pet bodova manje.

Da stvar bude daleko gora, na kraju emisije je pobedio, i to za – pet poena razlike.

Dakle, da nije bilo velikog previda produkcije, rezultat bi bio nerešen. Ovako, velika nepravda je ostala.

Izvor: Telegraf.rs, Foto: Youtube

PRETHODNA VESTNemili događaj nas je naveo da se setimo: Zvona Notr Dama jednom su zvonila zbog Srbije i to zbog ovog događaja
NAREDNA VESTHOROSKOP ZA 17. APRIL 2019. GODINE: Vodolije nalazite se pod uticajem faktora sreće, Rakovi uvek možete da računate na podršku porodice