Home Vesti (VIDEO) Prasetorijum je postao planetarno popularan: Srbin od BMW-a napravio pečenjaru, Rusi...

(VIDEO) Prasetorijum je postao planetarno popularan: Srbin od BMW-a napravio pečenjaru, Rusi u čudu!

2084
0
Koliki je gazda Buđin izum atrakcija govori i činjenica da o njemu pišu i svetski mediji

Oterao sam moj rashodovani BMW da prodam na otpad, a oni su mi ponudili samo 100 evra. Pre ću roštilj od njega napraviti nego da pristanem na tu cenu – zarekao se svojevremeno Dragan Radičević i to obećanje ispunio

Većina građana Srbije čula je za ugostitelja Dragana Radičevića iz Stragara kraj Kragujevca. Ako vam samo ime ništa ne znači, sigurno ćete se setiti priče kada vas podsetimo zbog čega je Radičević nadaleko poznat. On je naime prepravio svoj stari BMW u pečenjaru na točkovima sa kojom namerava, najavio je svojevremeno, da gostuje na saboru u Guči.

Koliki je gazda Buđin izum atrakcija govori i činjenica da o njemu pišu i svetski mediji, pa je tako portal sputniknews.com danas objavio kratak prilog o njemu. Rusi su oduševljeni izumiteljem koji gotovi ono što Srbi obožavaju – pečenje. Kako navode u videu, limuzina može da “praši” drumovima do 200 kilometara na sat i istovremeno peče dva prasenceta.

Će te i’cepam k’o nepismen čitanku: 13 nišlijskih fazona zbog kojih ćete se hvatati za stomak od smeha

Kako je za Sputnjik rekao Miodrag Blažić, prijatelj vlasnika pečenjare, Dragan je automobil pretvorio u pravu pokretnu pečenjaru. Sam vlasnik nije hteo pred kameru što neće sprečiti da se glas o njegovom “prasetorijumu” daleko čuje. Ali je poručio da je smatrao da je bolje da kola upotrebi za pečenje mesa nego da automobil proda u delovima.

Njegovo neobično vozilo sa visokim dimnjakom nalik parobrodskom postalo je prava atrakcija.

Koliki je gazda Buđin izum atrakcija govori i činjenica da o njemu pišu i svetski mediji

– Zašto u doba mobilnih komunikacija i pečenjara ne bi mogla da bude mobilna – šeretski je rekao Radičević za nezavisne.com.

ZBOG INATA NASTAO PRASETORIJUM

Čuveni srpski inat kod njega je probudio inventivnost koja je iznedrila prvi srpski “prasetorijum” – automobil prepravljen u pećnicu.

(FOTO) Ko je kome probušio gumu, a ko ženu? Odgovor komšije zbog kojeg se ceo komšiluk trese od smeha!

– Oterao sam ovaj moj rashodovani BMW da prodam na otpad, a oni su mi ponudili samo 100 evra. Rekao sam da ću pre roštilj od njega napraviti nego da pristanem na tu cenu. Nisu mi verovali, a ja sam ispunio obećanje. Napravio sam prvu srpsku mobilnu pečenjaru – kaže on.

KAKO NASTAJE DOBRO BMW PEČENJE

Gazda Buđa je autor idejnog rešenja za dobijanje dobrog “BMW pečenja”. Sa majstorom Srđanom Markovićem isekao je zadnji deo automobila i napravio mehanizam kojim motor preko reduktora, zupčanika i galovog lanca pokreće ražanj. Vozilo je dobilo novi tapacirung od vatrostalnih cigala, a na termoizolovani krov je montiran visoki limeni dimnjak nalik onima na starim parobrodima. Stragarski “prasetorijum” ima i prozore od debelog vatrostalnog stakla, radi kontrole ponašanja “putnika na ćumuru”.

“Pun sam s pare ko žaba s dlaku”, “Mazna ko nevesta pred prvo spanje”: Vodič kroz leskovačke izraze zbog kojih ćete se hvatati za stomak od smeha

Gazda Buđa priznaje da ga je mobilna pečenjara dosta koštala, oko 700 evra, ali se ne kaje zbog ulaganja. Atraktivno vozilo se pročulo nadaleko, o čemu svedoči i poziv za gostovanje na Saboru trubača u Guči.

(Youtube)

PRETHODNA VESTLjubavni horoskop (24. septembar – 1. oktobar 2018. godine): Vodolije ne požurujte vezu bez obzira na to koliko seks bio dobar, Ribe nalazite se u fazi emotivnog uzleta ili nove ljubavne inspiracije
NAREDNA VESTGol koji je podigao Srbiju na noge: Partizan angažovao geodetu i tvrdi da je krađa, Zvezda nudi dokaz da je čist ko suza