Home Vesti Cirkus na svadbi u Odžacima pred 300 zvanica: Mlada uzela korpu s...

Cirkus na svadbi u Odžacima pred 300 zvanica: Mlada uzela korpu s parama i pokušala da pobegne, mladoženja u neverici zaplakao

2533
0

Haos izbio zbog podele novca na tacni

U Gradačcu se juče nije govorilo o visokim cenama, teškom životu, jesenjoj setvi, skupim drvima za predstojeću zimu. Jedina, vruća, u isto vreme i komična i žalosna tema bio je skandal koji je izbio na svadbi 23-godišnjeg Edina Huseljića iz Gradačca i njegove izabranice Elde Mujčin iz Odžaka.

Dan koji je trebao biti najlepši u njihovim životima pretvorio se u noćnu moru, a sve zbog – novca! Među mladencima je usred svadbe izbila žestoka svađa, veselje sa čak 300 zvanica je prekinuto, a mlada je iste večeri otišla nazad kući u Odžak.

Najopasniji srpski običaj: Da li znate zašto se puca u jabuku na srpskim svadbama?

Mladoženja je ostao u suzama, najviše zbog bruke koju je doživeo. Veselo je bilo u svadbenom salonu “Orhideja” sve do 23 sata, kada je mlada, prema starom običaju, išla od gosta do gosta i delila svatovima kafu, a oni su joj zauzvrat na tacnu ostavljali novčanice. Skupila se pozamašna suma.

Muzika je potom nastavila u istom ritmu, sve dok se u sali nije začula žestoka svađa. Svatovi su videli da se “nešto kuva“, ali niko nije mogao ni pretpostaviti da je haos izbio zbog podele novca na tacni.

– Mlada je zahtevala da sav novac pripadne njoj, jer je ona delila kafu. Mladoženja takav predlog nije prihvatio, jer je podigao kredit da sredi kuću uoči ženidbe, a osim toga, on je navodno platio i troškove veselja ispred mladine kuće u Odžaku, kao i svadbe u Gradačcu – kazao nam je jedan od gostiju sa svadbe.

Tada je mlada pozvala majku u Odžaku da dođe po nju, što se i desilo i oko ponoći se vratila kući. Članovi porodice Huseljić još su u šoku zbog svega što ih je zadesilo. Bliži rođak ostavljenog mladoženje, uz uslov da mu se ne objavi ime, potvrdio je da je glavni razlog celog skandala novac.

“Mlada je uzela korpu s parama i pokušala da pobegne. Međutim, uspeli smo da vratimo pare, a ona je otišla. Njena mama i ona mislile su da i to uzmu i odnesu. Imamo svedoke za ono što se dešavalo, a sve su zabeležile i kamere”, priča naš sagovornik.

Najluđi srpski svadbeni običaji: Lažna trudnica, kupovina mlade, mrtvačka svadba…

Ističe da su se mladenci pre venčanja zabavljali nekoliko meseci, a Edin je, kako kaže, već juče bio kod advokata kako bi pokrenuo brakorazvodnu parnicu.

– Želimo samo da se zna istina, kako je sve bilo. Ne znamo je li ona uspela da uzme nešto iz te korpe, jer novac nije bio prebrojan. Kada smo kasnije brojali, bilo je oko 5.500 maraka – kaže on.


I sam mladoženja potvrdio nam je navode svog rođaka.

– Moj obraz je čist. Mlad sam i mogu da nastavim sa životom, živ sam, zdrav. Šta ja tu više mogu – kazao je kratko Edin.

Mlada nije juče bia dostupna za komentar.

– Ovo još nisam čuo, a kamoli doživeo, da pare sa tacne posvađaju mladu i mladoženju, i pre nego što je svadba završena. Pitam se kakva je to današnja ljubav. Pa zar njih dvoje nisu planirali zajednički život, decu – kaže 78-godišnji meštanin Gradačca.

(Izvor: Blic, foto: Wikipedia)

PRETHODNA VESTDanas je Sveti Luka: Bez svađe i ljutnje! Ako se na nebu pojavi duga sve će se promeniti!
NAREDNA VESTHOROSKOP ZA 1. NOVEMBAR 2018. GODINE: Ovnovi prijaće vam boravak u prirodi ili relaksacija, Device budite uporni u svojim namerama