Home Vesti Kviz sa najdužim stažom u Srbiji se opet izblamirao: Marko Kraljević i...

Kviz sa najdužim stažom u Srbiji se opet izblamirao: Marko Kraljević i izmišljeni epski junak

2715
0

U Slagalici opet primećena greška

Dobro došli u vreme u kom je površnost zavladala svim porama života i znanja, pa tako i među onima koji prave naš najdugovečniji kviz. U eri lažnih vesti i poluinformacija, na internetu se sve češće mogu naći tvrdnje dijametralno suprotne istini, a nažalost, sve je više onih kojima žeđ za njom i nije baš na listi prioriteta.

U tom svetu često poverujemo u raznorazne budalaštine koje pročitamo onlajn, a neretko kao validne izvore koristimo sajtove koji umeju da budu ozbiljna varka i podvala – kao što je Wikipedia.

(VIDEO) Ima samo 19 godina i pravi je genije: Ekspresno rešio Asocijaciju i sve ostavio u šoku

Za one koji ne znaju, Wikipedia nije apsolutno merilo istine i ukoliko moderatori nisu odobrili određeni članak, velika je šansa da informacije u njemu nisu tačne. To, naravno, otvara mogućnost kojekome da kroji sadržaj na ovom sajtu, ali i ostatku sveta da se na taj sadržaj upeca.

Nije problem kad se upeca pera žika mika, međutim, frka nastaje kad nasamaren bude neko ko bi trebalo da pokaže kredibilitet. Kao što je Slagalica.

Nažalost, po ko zna koji put, u tome su omanuli.

Naime, u prvoj epizodi 112. ciklusa, takmičari su dobili zadatak da sastave imena likova iz pesama o Marku Kraljeviću. Među navedenima su bili dobro poznati Ljutica Bogdan, Musa Kesedžija i Alil Aga, ali i jedan kom nikako nije bilo mesto tu – Matija Vujović.

Takmičar je, da stvar bude luđa, ispravno povezao ime i prezime, ali nikome nije palo na pamet da lik sa ovim imenom ne postoji. Tačnije, ne postoji u našoj narodnoj poeziji, ali zato postoji u stvarnom životu.

Zbunili bi se i najiskusniji profesori srpskog jezika: Imate 5 sekundi da pročitate i date odgovor na pitanje u Slagalici (VIDEO)

Radi se o momku iz Beograda koji je, koristeći upravo mogućnost Wikipedia da sam učestvuješ u kreiranju njenog sadržaja, kao klinac dodao pesmu Marko Kraljević i Vujović Matija. Naslov je ostao na ovom spisku i odatle ga je izvukao tim Slagalice. Bez provere. Bez znaka pitanja.

I tako dobismo novog epskog junaka, ni krivog ni dužnog. I novi blam najdugovečnijeg kviza u Srbiji, čije promašaje u poslednje vreme teško tolerišu i najverniji fanovi.

(noizz.rs, youtube.com, Twitter, Wikipedia)

PRETHODNA VESTTuga deteta na Balkanu u 21. veku: Miloš je rođen sa srčanom manom, a u školu mora da ide na magarcu
NAREDNA VESTHOROSKOP ZA 9. MART 2019. GODINE: Škorpije usmerite svoje misli u pozitivnom pravcu, Ovnovi prijaće vam zabava u odabranom društvu