Home Vesti Najstarija osoba na svetu ima 116 godina, svako jutro vežba mozak, a...

Najstarija osoba na svetu ima 116 godina, svako jutro vežba mozak, a evo koja je tajna njene dugovečnosti

1209
0

Japanku staru 116 godina Ginisova knjiga rekorda zvanično je proglasila za najstariju osobu na svetu

Kako javlja Asošiejted pres, Kane Tanaka proglašena je za najstariju osobu na svetu na ceremoniji u staračkom domu u kome živi u Fukuoki, u prisustvu članova porodice i gradonačlenika tog grada na jugozapadu Japana.

Tanaka je rođena 2. januara 1903. kao sedmo od osmoro dece. Udala se za Hideo Tanaku 1922. s kojim je imala četvoro dece i jedno usvojeno.

Ne voli samo naš narod Putina: Kalendar sa likom ruskog predsednika najprodavaniji u Japanu

AP navodi da ustaje pre 6 sati svako jutro, da voli da se bavi matematikom i da igra igru “Otelo”.

Pre nje, najstarija osoba na svetu bila je takođe Japanka, Chijo Mijako, stara 117 godina, koja je umrla u julu prošle godine.

Japanci su poznati po dugovečnosti i dominiraju na listi najstarijih osoba u svetu, podseća agencija i dodaje da je, iako je promena u načinu ishrane dovela do porasta broja gojaznih, to je još relativno retka pojava u zemlji čija se kulinarska tradicija bazira na ribi, pirinču, povrću i drugoj hrani s malim procentom masnoće.

Ona je medicinski fenomen i sve radi drugačije: Iz dalekog Japana došli da snime priču o neverovatnoj Srpkinji

U Japanu se godine tradicionalno poštuju, tako da ljudi ostaju aktivni i sa osećajem da su korisni i u 80-im godinama i stariji.

Najstarija do sada je Francuskinja Žana Luiz Kalmen, koje je, prema Ginisu, živela 122 godine.

(Izvor: Kurir.rs, Twitter)

PRETHODNA VESTLjubavni horoskop (11. mart – 18. mart) 2019. godine: Ribe sve je lako kada se ljubavne kockice slože u zajedničku sliku, Vodolije vaš emotivni zanos je u silaznoj fazi
NAREDNA VESTBizarna scena na železničkoj stanici u Londonu: Žena je radila nešto čudno sa muškarcem i bila presrećna zbog toga (VIDEO)