Home Vesti Neprevaziđeni profesor Vladeta Jerotić pogađa u centar: Dete vam je takvo kakav...

Neprevaziđeni profesor Vladeta Jerotić pogađa u centar: Dete vam je takvo kakav vam je brak

1764
0

Jedino dete prima u igri drugo dete takvo kakvo jeste, odrasli gledaju jedan drugog onako kako bi želeli da drugi budu

,,Deca ne učvršćuju brak. Tamo gde je dobar brak može postati još bolji sa decom. Tamo gde nije dobar, postaje još gori. Stabilni brakovi su stabilni bez obzira na to koliko dece ima. Znači, dete je upravo onakvo kakav je brak”.

,,Ono što će odlučiti da se dete pogrešno razvija jeste nedostatak topline, sigurnosti i autoriteta kod samih roditelja. Jer ako je dete zaista na početku bespomoćno, od koga ono može da dobije onaj prvi neophodan impuls ka sigurnosti i zbrinutosti nego od roditelja.

10 pouka akademika Vladete Jerotića: Ako padneš ustani odmah i gledaj da se ne sapleteš ponovo nikako na isti kamen

Ono nema nikakav drugi kriterijum za sopstvenu vrednost nego priznanje koje dobija od svoje najbliže okoline”.

,,Jedino dete prima u igri drugo dete takvo kakvo jeste, (Hristos pozvao da ostanemo kao deca). Dete za drugo dete jeste.

“Deca ne učvršćuju brak. Tamo gde je dobar brak može postati još bolji sa decom. Tamo gde nije dobar, postaje još gori

Odrasli gledaju jedan drugog onako kako bi želeli da drugi budu, ili kako bi želeli da sami budu, a pošto se uvere (ako se uvere) da ljudi nisu takvi, oni ih kritikuju, jednom reči, odbijaju da ih prime za ravnopravne u igri odraslih, da ih prime onakve kakvi stvarno jesu”.

Pravite se da ste mrtve i čekajte da ga prođe ili se požalite na glavobolju: Stari saveti za dame u braku kako da izbegnu akciju u krevetu će vas slatko nasmejati

,,Malom detetu je više nego ikom i ikada kasnije potrebna pažnja, društvo, zaštita, moralno ohrabrivanje i ljubav. Pretpostavka je da se ljubav zapravo rađa u onom ranom životnom dobu kada dete oseti da je njegova potreba za sigurnošću relativno zadovoljena, i to da ju je pre svega zadovoljila majka koja u to unosi svoja neposredna i nesebična osećanja”.

(infopult.com, Youtube printscreen)

PRETHODNA VESTDoktor iz Tiršove poručuje: Antibiotici ne pomažu, uzmite propolis, beli luk i origano
NAREDNA VESTHOROSKOP ZA 29. DECEMBAR 2018. GODINE: Strelčevi vaša inspiracija i kreativno raspoloženje deluju podsticajno na okolinu, Škorpije slobodno vreme posvetite psihofizičkoj relaksaciji