Home Običaji Za koga ćete se udati: Uradite ova 3 narodna običaja na Bogojavljenje...

Za koga ćete se udati: Uradite ova 3 narodna običaja na Bogojavljenje i otkrijte životnog saputnika

3079
0

Slobodno probajte – nemate šta da izgubite!

Vaša životna ljubav čeka da se sretnete, a vi bar malo možete da zavirite u svoju budućnost i otkrijete da li je vaš budući suprug neko iz vašeg okruženja! Evo kako po narodnom verovanju svaka devojka može da sazna za koga će se udati…

Prema narodnom verovanju smatra se da devojka može pomoću raznih trikova i običaja otkriti za koga će se udati, a mi vam predstavljamo 3 običaja za koje je nekada svaka neudata devojka znala!

Srpski svadbeni običaji: 7 stvari koje mlada mora da uradi kako bi brak bio srećan i dugovečan

Ako ste zaljubljeni u nekoga i želite da saznate da li ćete ostatak života provesti sa tom odsobom, veruje se da vam u tom otkriću može pomoći zlatni prsten. Uzmite dlaku iz svoje kose i na nju okačite zlatni prsten, pa stavite dlaku i prsten iznad čaše vode. Veruje se da ako prsten udari tri puta u čašu da će muškarac koga ste zamislili postati vaš suprug.

Prema narodnom verovanju moguće je da pomoću jednog jajeta otkrijete ime vašeg životnog partnera. Skuvajte jaje i isecite belance na polovinu, a žumance mora da ostane celo. Žumance uvaljajte u so i spojite ga sa belancetom i na kraju pojedite celo jaje. Nakon toga idite na spavanje, a veruje se da će vam tada voljeni doći u san.

Svi znaju delove teksta koje matičar izgovara mladencima, ali retko ko zna ko je autor

Ali, jedan od najpoznatijih običaja za otkrivanje večne ljubavi jeste ritual sa lopticama od testa za Bogojavljenje. Testo za ove loptice se pravi isključivo od vode i brašna. Od testa napravite četiri loptice, pa u tri stavite papirić sa imenima svojih simpatija, a četvrtu ostavite praznu. Loptice stavite u ključalu vodu i koja prva izbije na površinu, na njenom papiriću je napisano ime vaše životne ljubavi. Ako je na površinu izašla prvo prazna loptica onda devojka još uvek nije upoznala svoju srodnu dušu.

(Izvor: Lovesensa, foto: Pixabay)

PRETHODNA VESTSamo za prave gurmane: Pohovane juneće šnicle
NAREDNA VESTSrbi iz Džeksona: Postali su poznati po pucnjavi za Božić, ali ima još nešto čime se ponose (VIDEO)