Home Vesti Sećate se bebe ostavljene ispred crkve u Čajetini? Jovan je napunio dva...

Sećate se bebe ostavljene ispred crkve u Čajetini? Jovan je napunio dva meseca, a njegova sudbina je još neizvesna

2429
0

Jovan Gavrilović, ostavljena beba koja je 9. oktobra pronađena ispred crkve u Čajetini, pre šest dana napunila je dva meseca

Naredne nedelje će biti poznato kuda će je neslavno započet životni put odvesti.
– Još nije poznato da li će Jovan prvo biti smešten u hraniteljsku porodicu odakle će ići na usvojenje, ili će odmah biti usvojen. Sačekaćemo do naredne sedmice sa odlukom, a vodićemo se određenim preporukama nadležnog ministarstva – kaže Pajo Bogdanović, direktor Centra za socijalni rad u Čajetini.

Tek rođena beba ostavljena ispred crkve u Čajetini: Roditelji, imate li dušu?

Bliži se dan kada će Jovan napustiti bolnicu, ali za njegovo usvajanje interesovanje, nažalost, nije veliko.

– Interesovanje za njegovo usvajanje nije veliko, kao što je bilo onih dana po rođenju kada je bilo poziva i iz inostranstva. Bez obzira, voljnih da usvoje Jovana Gavrilovića je mnogo i radimo na tome da mu obezbedimo porodicu u kojoj će imati najbolje uslove – kažu u Centru za socijalni rad u Čajetini.

Ko su roditelji dečaka i dalje je nepoznato, jer policijska istraga nije dala rezultate. S obzirom na to da su prečešljani zdravstveni kartoni svih porodilja sa ovog područja i da se policija dobro raspitala o ženama koje su eventualno krile trudnoću, pretpostavka je da beba uopšte nije rođena u užičkom kraju, već je doneta sa strane.

Razbole se lisica, suši se ko grana: Vozač GSP pustio pesmicu preko zvučnika kako bi umirio rasplakalu bebu

Kako se nije znalo ko su mu biološki roditelji, a po slovu zakona morao je mesec dana po rođenju biti upisan u matične knjige, dečak je dobio ime Jovan – po Jovanu Bogoslovu na čiji praznik je pronađen, a prezime Gavrilović po Arahgelu Gavrilu čije ime nosi crkva u Čajetini.

– Dečak je po prijemu na neonatologiju, onog jutra kada je pronađen, bio težak tri kilograma, a za dva meseca napredovao je 1,6 kilogram. Dobrog je zdravlja, počeo je pogledom da prati oko sebe, a na Dečjem odeljenju gde se sada nalazi, izolovan je od druge dece – kažu u Opštoj bolnici Užice.

(Prva TV, srbijadanas.com)

PRETHODNA VESTHOROSKOP ZA 15. DECEMBAR 2018. GODINE: Vage konzumirajte više tečnosti, Blizanci izbegavajte raspravu oko poslovnih interesa
NAREDNA VESTAranđel i Šljivić u glavnim ulogama: Legendarne scene bardova glume iz “Srećnih ljudi” zbog kojih se hvatamo za stomak od smeha