Home Vesti Ovo su najpopularnije zemlje za turiste: Srbija je označena plavom bojom, a...

Ovo su najpopularnije zemlje za turiste: Srbija je označena plavom bojom, a evo i zašto

1378
0

Francuska drži ubedljivo prvo mesto i nju definitivno turisti najviše vole da posete

Mapa koju je napravio sajt “Movehub” predstavlja najpopularnije zemlje sveta među turistima, a na njoj Francuska drži ubedljivo prvo mesto i nju definitivno turisti najviše vole da posete. Na začelju liste sa najmanje broja posetilaca su Tuvalu, Maršalska ostrva i Kiribati.

(VIDEO) Dovoljno je 2 minuta da shvatite zbog čega je Srbija prelepa zemlja

Zemlja Galskih petlova ima preko 81 miliona posetilaca godišnje i sigurno je omiljena destinacija turista, s obzirom da drugoplasirane Sjedinjene Američke Države godišnje imaju 20 miliona posetilaca manje. Podatak je još zanimljiviji kada se zna da su SAD 15 puta veće, a ipak imaju manje posetilaca – oko 62 miliona.

Sve lepote Srbije: Ovih 12 mesta MORATE posetiti!

Srbija je na karti označena plavom bojom, što znači da se nalazi u grupi zemalja koje godišnje prime između 500.000 i 1 milion posetilaca. Sajt je takođe objavio i listu pet zemalja koje imaju najmanji broj turista – Solomonska ostrva (23.000), Moldavija (11.000), Kiribati (5.300), Maršalska ostrva (5.000) i Tuvalu (1.200).

Izvor: Srbija danas

PRETHODNA VESTSada je sve jasno: Ako vas leti često boli glava evo koji je glavni uzrok
NAREDNA VESTStanimir i Stanimirka su najpoznatije kasice SFRJ: Bankari su imali tajnu misiju, a ovo je bila njihova poruka